Центъра

Развод

„Защото Вашият случай е в центъра на нашето внимание!“

Развод по взаимно съгласие

Какво Ви предлагаме?

  • Изготвяне от адвокат на всички необходими документи за развод по взаимно съгласие без процесуално представителство - 150 лева /тъй като тази процедура може да протече пред съда и без да е необходимо процесуално представителство от адвокат, достатъчно е страните да се явят, за да потвърдят съгласието си, което е формализирано в споразумението/
  • Изготвяне на всички необходими документи за развод по взаимно съгласие с процесуално представителство от адвокат- 400 лева.
    Eкипът на Центъра може изцяло да Ви съдейства в тази процедура, за целта може да ни позвъните на телефон 0890 511 141 или да ни пишете на е-mail: office@centara.bg

Тенденцията в последните десетилетия за трайно нарастващия брой на разводите не подминава и България. Когато запазването на брака изглежда невъзможно, съпрузите прибягват към развод. В такива случаи българското законодателство предлага две възможности, които са закрепени в чл. 49 (развод поради разстройство на брака) и чл. 50 (развод по взаимно съгласие) от Семейния кодекс.

Разводът по взаимно съгласие е производство, чийто изход се предопределя от постигнато съгласие между страните. Охранителното производство се развива пред Районния съд по постоянния адрес на страните след подадена от тях молба.

При развода по взаимно съгласие трябва да се разрешат редица деликатни въпроси, сред които са имуществените отношения на съпрузите, родителските права, ако има деца, фамилните имена на двамата съпрузи, издръжка и др.

Развод по взаимно съгласие – Защо?

  • По-икономично – и адвокатските хонорари, и държавните такси са по-ниски, в сравнение с другата възможна опция;
  • Сравнително по-лесни съдебни процедури, което води до по-скоростно разрешаване на въпроса;
  • По-безболезнено – особено ако имате деца, то в това производство те няма да бъдат засегнати от събирането на доказателства;
  • Ценните неща, правата и задълженията на едно семейство се разпределят спрямо волята на съпрузите, а не от съда.

Консултацията с добър бракоразводен адвокат е препоръчителна и за двамата съпрузи. Разводът по взаимно съгласие обхваща редица важни въпроси за бъдещето на мъжа и жената, както и за това на децата, ако такива има. Адвокатът е лицето, което ще съумее по най-добрия начин, благодарение на своите опит и познания в сферата, да предложи вариант, който да удовлетворява желанията и на двете страни. Професионализмът на юриста си проличава именно тогава, когато той умело избягва спорните моменти, дори в началото да е липсвала капка единодушие. При развода по взаимно съгласие личното присъствие е законово установено, както и изричното, и непоколебимо одобряване на споразумението. За разлика от други правни услуги, които се отнасят до фирми и различни форми на сдружаване, засегнатите при развод ценности изискват внимателен подход и индивидуален поглед върху всеки конкретен казус.

  • Развод по взаимно съгласие

Заявка за:

Развод по взаимно съгласие

Полетата, пред които има * са задължителни за попълване!

Ние ще Ви отговорим до 24 часа!

Търсите си Партньор?

„Защото Вашият случай е в центъра на нашето внимание!“

Как ще оцените услугите ни!

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още няма гласове! Бъдете първият, който ще ни оцени.